priser

Att Parkera En Limousine

priser

Och att hitta parkering är en utmaning i sig. Har varje helg mellan mina körningar 2-6 timmar emellan tex ett bröllop 13.00 och en möhippa 16.00 ledig tid där emellan då jag väljer åka hem i väntan på nästa körning. Men med 900 kr i böter som ett brev på posten då det inte finns en lösning för denna bil att kunna parkera på. I 6 år har jag vädjat till Sundbybergs kommun utan resultat som gynnar mig på ett bra sätt. Nej vi har inga tillstånd till Taxibilar och om du får ska alla Taxi åkare ha tillstånd =/

Men bilen är nästan 9 meter lång och jag kan betala bara jag får stå där jag kan stå med bilen och detta är inte en vanlig taxibil utan en Limousine Ingenting har hjälpt alla säger nej det går inte nej tyvärr och nej igen. Nu valde jag söka ett tillstånd att om man bedriver ett företag i Sundbyberg då får man stå i 2 timmar. Glad i hågen söker jag – väntar med spänning er ansökan om företagsparkeringstillstånd i Sundbybergs stad har blivit Godkänd. Jippi =) Äntligen Eller?!

Parkering får ske alla dagar 8-20 på gatumark där det enligt lokal trafik föreskrift är tillåten parkering utan att erlägga avgift, dock längst 2 timmar – Hmmmmm 8-20 hur gör jag på natten? När jag jobbar då. (Tillståndet ger innehavaren rätt att utan hänsyn till lokal trafik – föreskrift om parkeringsavgift parkera utan att erlägga ytterligare avgift) Då behöver jag inte betala? (För att få parkera krävs utöver ett godkänt tillstånd även att parkeringsavgiften betalas. Observera att du behöver både ett företags parkeringstillstånd samt en betalad företags parkeringsavgift för att din parkering ska vara giltig. Utan betalning är tillståndet ogiltigt.

Gjorde inte mitt parkerings bekymmer enklare utan dyrare – 5000 kr för att få stå i en p ficka där jag dess utom kommer få böter då bilen sticker ut och nu har jag fått förklarat att jag betalar 5000 kr i förskott som att betala en p – avgift i förskott. Problemet dock kvarstår, då jag måste hitta en parkering på längden längs med en gata inte en parkeringsficka som bara halva bilen får plats. Men jag bor ju där det inte finns sådan möjlighet att parkera. Backen ner har jag vädjat om att få stå då jag ju behöver hem en stund mellan körningarna inte ta en taxi från där jag nu kanske hittar en parkering på längden.

Det finns en på Rissneleden men där står alltid bilar och jag behöver 2 platser för att kunna komma in vilket är svårt att hitta. Större chans att vinna 30 kr på Trisslott faktiskt! Så mitt dilemma fortsätter. Jag behöver inte betala 5000 kr i alla fall. Jippi vad bra – blir dyra Trisslotter då. Lätt förvirrande. Tänk tanken jag betalar 5000 kr i förskott för att slippa stoppa i pengar i en automat och får max stå 2 timmar. Okey så långt låter det ju jätte bra men om jag då inte hittar en parkering då hittar jag ju ingenstans att kunna stå lagligt dvs på en parkering som inte finns. Jag hade en bra plats under 4 år – gångavstånd hem och lugnt utan bilbrännare och så vidare – 12 timmars parkering i Duvbo på Solvallavägen / Ekovägen i hörnan vid lekparken men då såg en man från ett av husen där till att parkeringen som funnits i 30-40 år eller nått nu är parkerings förbud. Va bra – Kul tack hyggligt känns ju upplyftande – eller inte.

TRÖTTSAMT LÄGE ATT SITTA FAST I ÅR EFTER ÅR =/ Stå för rackarns inte såhär för då får du böter för din bil sticker ut och det är olagligt, nej du ska leta upp en annan plats där du inte bor och hittar du ingen plats så betalar du 5000 kr i onödan och hittar du en plats någonstans någon gång så får du ta en taxi därifrån hem – gå ut med hunden – ta en fika – ät lite snabbt och ta en taxi tillbaka. Varför är det ingen som förstår vad jag önskar? Mitt nästa val blir att överklaga t som han som gjorde parkeringsförbud i Duvbo urs vilka människor det finns kan inte vara lätt när det är svårt! han som bor på Solvalavägen/Ekovägen hans själ måste vara kolsvart av gud vet vad!